Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Speltbrød med valnøtter og honning

Du trenger:

300 gram hvetemel

300 gram siktet  finmalt speltmel

150 gram sammalt speltmel

200 gram valnøtter

1 pakke tørrgjær

2 ts salt

1 dl olivenolje

2 ss honning

7 dl lunket vann

Fremgangsmåte:

  1.  Finn frem og mål opp alle ingrediensene.
  2.  Grovhakk valnøtter

  3. Bland mel, hakkede valnøtter, tørrgjær og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  4. Tilsett vann, honning og olivenolje mens maskinen går. Det skal bli en klissete deig. La deigen kjøre 5-10 minutter på middels hastighet.

  5.  Dekk bollen med plast, og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter. (har du dampovn setter du deigen til heving på programmet: heve deig uten at du dekker til bollen. La den heve i 40 minuttter på 35 grader).

  6. Hell den ferdighevede deigen direkte fra bollen og over i to smurte brødformer. Pensle med litt vann og dryss litt hakkede valnøtter over.. Sett til etterheving ca. 30 minutter. (har du dampovn setter du formene til heving på programmet: heve deig ut. La den heve i 25 minuttter på 35 grader).

      7. Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Velt de ferdigstekte brødene ut på rist og la dem avkjøle noe før du skjærer i dem. (har du dampovn bruker     du det ferdige innstilte programmet for brød. Min AEG sous vide har et program som heter grovbrød. Det steker med damp på 180 grader i 1 time). Sjekk ut oppskriftene på din dampovn.

 

 







Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits