Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gresskarsuppe med kokosmelk, ingefær, chili og lime.

 

Til 4. personer trenger du: 

 

  • 800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
  • 2 gulrøtter ( kan sløyfes)
  • 1 liten løk
  • 1 ss revet, frisk ingefær
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 sitrongress, kan sløyfes
  • 1 liter mild kyllingkraft/buljong eller grønnsaksbuljong
  • 2 dl kokosmelk
  • nøytral olje
  • salt og kvernet pepper
  • 1 lime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåte:

  1. Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og gulrøttene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.
  2.  
  3. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.
  4.  
  5. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

 

 

 

 

 

Server med godt brød - gjerne med creme fraiche og litt koriander. 

Jeg serverte magre scones med cottage cheese, eller du kan prøve min oppskrift på brødpinner som du finner her: Brødpinner 

 

Velbekomme og happy halloween :) 

 

Oppskriften har jeg funnet på NRK mat, men har byttet ut noen ingredienser. 

 

#oppskrifter#mat#høst#halloween#

Én kommentar

Lise

22.10.2014 kl.20:04

Så veldig godt ut =) Ønsker deg en riktig god kveld videre, kos deg masse med det du skal i kveld :)

Stikk gjerne innom bloggen min en tur og legg gjerne igjen en kommentar :)

Skriv en ny kommentar

hits