Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gulasj - nydelig suppe for denne årstiden

Deilig høstmat og en klar favoritt her hjemme hos oss:  en rykende varm smakfull Gulasj er godt.

Lag en god porsjon og ha middag noen dager - eller frys den ned. 

Her er min oppskrift:

Ingredienser:

6 personer:

500 g beinfritt oksekjøtt

3 ss smør

3 løk

2 røde paprika

2 gule paprika

2 grønne paprika

4 fedd hvitløk

1 fersk chili

4 poteter

6 dl kraft (vann + oksefond/buljong)

2 ss tomatpurè

1 boks hermetiske tomater

1 ts salt

2 ts paprikapulver

2 laubærblad

1/2 ts pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær kjøttet i terninger på 2 x 2 cm.
  • Kutt løken i passe biter og finhakk hvitløken. 
  • Brun først kjøttet i en gryte med litt salt og pepper. 
  • Tilsett løk + hvitløk. 
  • Stek det sammen med kjøttet til løken blir blank. 

  • Tilsett paprika, finhakket chili og poteter i terninger.




  • Ha i kraft, tomatpurè, hermetiske tomater, paprikapulver og laubærblad. 

  • La alt koke i ca. 45 - 60 minutter.
  • Smak til med salt og pepper. 

Gulasjen serveres rykende varm  - med godt brød til.  (Jeg bruker focaccia med soltørkede tomater.)

TIPS: er den sterk tilsetter du en skje med creme fraiche i suppen.

Velbekomme

 

#oppskrift#mat#høst

 

4 kommentarer

gien

13.10.2014 kl.21:10

hørtes godt ut :))

Anitas skriverier

13.10.2014 kl.21:21

gien: Tusen takk - ja, den er veldig smakfull :) Og en vinner om du skal ha gjester.

Huset på landet

14.10.2014 kl.15:10

Mmmm.... Jeg er så glad i Gulasj. Tenke seg... først en lang tur i skogen, i frisk høstluft, og deretter hjem til en heit Gulasj suppe... Det er saker det! :-)

Oppskriften din hørtes og så bra ut. Den skal prøves.

Anitas skriverier

16.10.2014 kl.18:08

Huset på landet: :) Ja- passer absolutt godt til disse høstkveldene mens gradestokken sakte kryper nedover :)

Skriv en ny kommentar

hits