Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brødpinner - godt til høstens supper

 

 

Brødpinner eller grissini ,som det heter på italiensk , passer ypperlig til høstens supper - eller til tapas

De har få ingredienser og er lette å få til. Det som tar lengst tid er å heve deigen, ca. 1 time 

Du trenger:

200 gram hvetemel

100 gram durumhvete (du kan bruke hvetemel)

25 gram gjær (eller en 1/2 pose tørrgjær)

2 ts sukker¨

1 ts salt

2 dl lunket vann

3 ss olivenolje

Jeg strødde over litt ulike krydder før steking. Jeg lagde tre varianter med: timian, havsalt og valmuefrø. 

Eller bruk det du liker best. 

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre og tilsett lunket vann og olivenolje. Jobb deigen sammen til den blir smidig. Settes til heving 1 time.

Ta deigen over på arbeidsbenk og elt godt. Trill ut tynne pølser etter lengden du ønsker. 

Stekes i 8-10 minutter på 200 grader - legges over på rist og avkjøles.

Velbekomme :) 



Jeg brukte mine til hjemmelagd løksuppe :)

 

#oppskrift"suppe#bakst#baking#høstmat#bloggno#

2 kommentarer

Laila MA

02.09.2014 kl.23:12

Det så deilig ut. Må prøves ;)

Anitas skriverier

04.09.2014 kl.19:28

Laila MA: Så hyggelig - tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits