Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Briocheboller med sjokolade og vanilje

Overrask med noen deilige briocheboller - smaker nydelig



Du trenger:

330 gram hvetemel

35 gram sukker 

2 ts salt

1 ss tørrgjær (eller 50 gram fersk gjær)

3 store egg + 1 eggeplomme

60 gram lunken H-melk (ca. 1/2 dl)

150 gram Tine usaltet smør

1 pk vanlijekrem

1 pose melkelinser / eller hakkket sjokolade

Fremgangsmåte:








Tilsett mel, tørrgjær, melk, egg og salt i en bolle og elt sammen. 

Tilsett deigen biter av smør - en om gangen. Viktig at man elter godt mellom hver bit.

Etter alt smøret er tilsatt eltes deigen i 5 minutter - til den blir blank.

Dekk bollen med plast og sett til heving ca. 45  minutter

Hevetips: Sett stekovnen på litt under 50 grader - sett inn deigen, og bruk en slev for å holde ovnsdøren litt åpen.

Ta deigen ut på et bakebord og elt den forsiktig. Ikke slå ut luften av den.

Kjelve ut en firkant.  40x50 cm. Smør på et tynt lag med vaniljekrem og strø over melkelinser. 


Jeg brukte disse melkelinsene. 

Rull sammen og del inn i passe stykker - legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir.

Sett stekovnen på 180 grader.

La de etterheve i ca. 30 minutter.

 

Ta en skje vanlijekrem i midten.

Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. 




Servers lunken med deilig kakao eller med en god sterk kopp kaffe.

 

VELBEKOMME 

 

 

 #baking#oppskrift#boller#

 

6 kommentarer

Emilie

09.02.2014 kl.10:59

De så super gode ut!

teresesofiet

09.02.2014 kl.11:01

Nam, det så kjempegodt ut! Skal absolutt prøves. ;-)

Anitas skriverier

09.02.2014 kl.11:27

teresesofiet: Tusen takk - ja, det var morsomt å prøve denne deigen :) Smakte godt :)

Anitas skriverier

09.02.2014 kl.11:27

Emilie: Tusen takk :)

Malin Eggen

09.02.2014 kl.11:53

Det så farlig godt ut :-)

Anitas skriverier

09.02.2014 kl.12:20

Malin Eggen: :)

Skriv en ny kommentar

hits