Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanelbrød - og kaffekos

Dette deilige kanelbrødet så jeg på bloggen til Monica Csango, jeg har brukt min egen bolleoppskrift men teknikken er hentet fra henne.

Du trenger:

500 gram hvetemel

120 gram smør

120 gram sukker

50 gram gjær

1/4 ts hornsalt

1 egg

ca. 3 dl Helmelk

2 dl vaniljekrem

1 egg til pensling

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melken - når det er fingervarmt røres gjæren inn.

Blandt alt det tørre 

Tilsett væsken i det tørre og elt sammen til en smidig deig

Heves til dobbel størrelse



Kjevle ut  til en firkant som måler 40x40

Smør på et lag med vaniljekrem

Dryss over sukker og kanel

Del deigen inn i 6 remser 



Stable remsene oppe på hverandre



Del de inn i firkanter slik at de passer i brødformen



Legg de i en smurt brødform



Sett til etterheving i 25 minutter.

Pensle med egg og strø litt sukker over.



Stekes på 180 grader på nederste rille i 20-25 minutter.

 

Smaker så deilig til kaffen eller en kopp kakao.

 

Ha en super lørdag :)

 

 

#oppskrift

6 kommentarer

MariaExpressen

25.01.2014 kl.19:33

Nam..så UTROLIG godt ut!

juliaamyklebust

25.01.2014 kl.19:41

Nam!!

Kristina

25.01.2014 kl.19:53

Nam, det så godt ut <33

monica

25.01.2014 kl.20:40

Så hyggelig :-)

Anitas skriverier

25.01.2014 kl.20:57

monica: Ja - du gir virkelig inspirasjon, så moro med noe nytt :) Smakte utmerket, og skal definitivt lages flere ganger.

Aaron

26.01.2014 kl.00:55

I bet it smells amazing in your house with the baked goods and coffee brewing wafting in the air. Nothing helps the misery of shoveling snow in ice cold wind outside than to come back into the house with the warm, delicious scent of something homemade like that.

Skriv en ny kommentar

hits