Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rabarbrapai med ingefær og kanel

En pai som er rask og lett å lage. Den overrasker dine gjester med en smak av ingefær og kanel.

Ingredienser:

Marinert rabarbra

500 gram rabarbrastilker
2 ss vann
150 gram sukker
1 ts revet ingefær
1/2 ts revet sitronskall
1 ts kanel

Smuldredeig
150 gram kaldt smør
5 ss sukker
50 gram hakkede mandler eller valnøtter
2 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn

Trekk det grove av skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter, legg de i en kjele sammen med vann, sukker, ingefær, sitronskall og kanel.
Kok opp og la det trekke i 1 minutt, til stilkene så vidt begynner å bli myke.
 

Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen, fordel halvparten av deigen i en paiform eller ildfast form.
Legg rabarbraen over og fordel resten av deigen over.

Stekes på midterste rille i varm stekeovn på 200 grader ca. 25 minutter.

Server med vaniljeis, vaniljesaus, vispet krem eller vaniljekesam.

Velbekomme

#oppskrift

4 kommentarer

dandilion

13.08.2013 kl.22:18

Mmm... Dette så godt ut :) Blir ikke kake til kvelds, men tror jeg skal spise skiver med rabarbrasyltetøy :)

ritahobbyfoto

13.08.2013 kl.22:47

nammm, det så godt ut :)

Anitas skriverier

13.08.2013 kl.23:04

ritahobbyfoto: Tusen takk :)

Anitas skriverier

13.08.2013 kl.23:04

dandilion: Det hørtes veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits