Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sjokolademoussékake á la Anita



Til Fredriks konfirmasjon lagde jeg for første gang en sjokolademoussékake. Den ble en suksess, og er nå Fredriks nye favoritt.

Den er ikke så vanskelig å lage - bare vær tålmodig.

Mandelbunn

Du trenger:

4 stk eggehviter

150 gram melis

150 gram malte mandler

1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Stivpisk eggehvitene og tilsett melis litt etter litt
  2. Vend inn malte mandler og bakepulver.
  3. Stekes i springform 26 cm på 175 grader i 30 minutter


La bunnen avkjøles, og mens den gjør det lager du moussén. 

Sjokolademoussé 

Du trenger:

5 eggeplommer

50 gram sukker

50 gram fløte

150 gram mørk sjokolade

 2 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte:

  1. Ta alt i en kjele og kok til en tykk krem



2. Sil kremen gjennom en fin sil.

3. Legg 4 plater gelatin i bløtt ca. 5 minutter

4. 150 gram mørk sjokolade smeltes i vannbad og røres inn i eggemassen

5. Smelt gelatinen i den kaffen og hell den over i sjokoladeblandingen.

6. 1 boks kremfløte piskes og vendes inn i sjokoladeblandingen

7. Hell alt over i den avkjølte bunne i kakeformen.

8. La den stå i  over natten. 

Glasur:

Du trenger:

200 gram mørk sjokolade  (1 plate)

1 dl kremfløte

50 gram usaltet smør

Fremgangsmåte:

  1. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl den til temperaturen lik sjokoladen. 
  2. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøles litt og hell det så over den kalde kaken. 
  3. Pynt etter ønske. 
  4. Jeg brukte litt frukt og smeltet hvitsjokolade.
  5. La den avkjøles i kjøleskap før du skjærer i den. 

VELBEKOMME

 

 

 

 

10 kommentarer

Charlotte Hagen Edvardsen

02.05.2013 kl.10:32

Så veldig god ut :-)

Ivett

02.05.2013 kl.10:58

Takk for oppskriften!

Den kaken såg nydelig ut!

Liker du foresten statementsmykker og armbånd? da vil jeg invitere deg til å sjekke ut bloggen/facebooksiden min så du kan se hva jeg designer og lager :)

http://ivett-design.blogspot.no/ eller https://www.facebook.com/IvettDesign

s0th

02.05.2013 kl.11:07

nam. nå m¨jeg sitte på minne meg selv på viktigheten ved å være sunn, snufs :)

kristineangelicar

02.05.2013 kl.12:01

Kaken så smashing ut!

Anitas skriverier

02.05.2013 kl.13:10

kristineangelicar: Takk takk :)

Anitas skriverier

02.05.2013 kl.13:11

s0th: :) Ikke alltid like lett, nei :)

Anitas skriverier

02.05.2013 kl.13:11

Ivett: Tusen takk :)

Anitas skriverier

02.05.2013 kl.13:11

Charlotte Hagen Edvardsen:Tusen takk - verdt å prøve :)

Elisabeth

30.10.2015 kl.09:36

Hei.

Har du et bilde av kaka etter du har skåret i den?

Kunne vært ok å sett inni :)

Elisabeth

Anitas skriverier

15.12.2015 kl.23:17

Elisabeth: hei - har dessverre ikke det. Skal huske på det neste gang jeg baker den.

Skriv en ny kommentar

hits