Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Påskekranser med innbakte fargede egg

Disse rundstykkene pynter opp på påskebordet, smaker godt og er ikke vanskelige å lage. 

Morsomme to-i-ett rundstykker. 

Jeg har farget eggene i  tre forskjellige farger, men man kan fint bruke bare gul.

 Disse er litt grove da jeg har brukt sammalt hvete, men bytt gjerne ut med hvetemel for å få de fine. 

Du trenger (9 stykker):

4 dl hvetemel

1 dl sammalt hvete

1 ts salt

1/4 ts sukker

1/4 ts hornsalt

25 gram gjær  (1 pk)

120 gram smeltet smør

ca. 3 1/2 dl melk

Egg til pensling

Dekorering:

  • 9 egg
  • Farget strøssel
  • Litt løkskall
  • Grønn konditorfarge
  • Rød konditorfarge (+ litt rødbetsaft)

Fremgangsmåte:

  • Bland alt det tørre.
  • Smelt smøret og avkjøl det.
  • Varm opp melken så den er fingervarm
  • Tilsett det avkjølt smøret i den fingervarme melken, og rør ut gjæren i væsken.
  • Elt sammen og sett til heving.
  • Hev til dobbel størrelse

Etter heving:

  • Ta deigen over på et bord og elt den
  • Del deigen i 9 leiver. 
  • Del så leivenei to,  og rull ut to små pølser som du tviner sammen til en liten krans.
  • Sett de til etterheving  i 20 minutter.

  • Sett ovnen på 250 grader

Fargede egg:

  • Mens kransen står til etterheving koker du eggene litt slik at de får fine farger.
  • Jeg kokte de i 5 minutter slik at de fikk en fin farge.
  • I den ene kjelen blandet jeg litt rød konditorfarge og rødbetsaft - disse eggene ble knallrød.

  • I den andre kjelen brukte jeg grønn konditorfarge - disse ble lysegrønne.

  • I den tredje kjelen brukte jeg løkskall - disse ble fine og gule. 

  • Når kransene er ferdig hevd pensler man med egg og strør over strøssel. 
  • Legg så eggene i midten av kransen. 



  • Stekes midt i ovnen på 250 grader i 6-8 minutter

Eggene mine ble akkurat passe inne i  - hardkokte men litt smilende. 

Disse rundstykkene smaker veldig godt varme, men kan fint tas med i tursekken og nytes kalde. 

 

VELBEKOMME 




 

 

 

17 kommentarer

Eva Britt

19.03.2013 kl.22:35

Å disse var nydelige.

Jeg legger til en link fra bloggen min og over på ditt innlegg :)

Anitas skriverier

19.03.2013 kl.22:38

Eva Britt: Tusen takk, så koselig :)

Strikkeogheklelise

19.03.2013 kl.23:27

Så flink og kreativ du er Anita :) de så utrolig gode ut

havikengaarddetlilleekstra.blogg.no

20.03.2013 kl.07:55

Morsomt og lurt. Ser ille godt ut .O)

Ha en fin dag :O)

Cos L

Anitas skriverier

20.03.2013 kl.14:33

havikengaarddetlilleekstra.blo: Takk takk :O)

Anitas skriverier

20.03.2013 kl.14:33

Strikkeogheklelise: Tusen takk - var ille moro med noe nytt :) :)

Stine D. Furuhaug

20.03.2013 kl.20:02

Nam! Det der så utrolig godt ut :)

Tusen takk for tipse! :D

kristinerosok

20.03.2013 kl.20:03

Så kreative og fine :)

Nikoline

20.03.2013 kl.20:41

Namnam! Så godt ut

dandilion

20.03.2013 kl.22:02

Artig variant! Liker dem :) Jeg gleder meg til å trille egg :) Det er en tradisjon jeg har vokst opp med.

Esther

24.03.2013 kl.10:04

Veldig fine :-) men hvor masse konditorfarge skal du bruke? Ett helt glass i hver kjele? Har lyst å prøve :-)

Anitas skriverier

24.03.2013 kl.12:36

Esther: Av den røde brukte jeg bare noen dråper fordi rødbetsaften satt mye farge. Den grønne brukte jeg en teskje av - men det er farge fra Wilson så den er ganske sterk. Lykke til - veldig moro

Esther

24.03.2013 kl.15:03

Tusen Takk :D Gleder meg til å prøve <3

Astrid

24.03.2013 kl.23:40

Jeg prøvde de ut idag, skikkelig gøy var det! Gode var de også, så dette skal gjøres igjen! Veldig kreativt :)

Anitas skriverier

25.03.2013 kl.09:22

Astrid: Så flott å høre - koselig at det falt i smak.
Senere i påsken kommer det en oppskrift på "Påskehare" brød her på bloggen - det er også en artig liten sak :)

Ha en stående dag :)

Carina :-)

29.03.2013 kl.12:04

Skal man bruke 1/4 boks hornsalt? Det hørtes veldig mye ut, men så har jeg lite peiling på baking då... :-P tenkte å prøve disse idag, men hadde vært fint med svar sånn at jeg kan være helt sikker :')

Anitas skriverier

30.03.2013 kl.13:42

Carina :: Nei - 1/4 ts. :) :)

Skriv en ny kommentar

hits