Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karamellpudding

På vårt dessertbord i dagens juleselskap stod det hjemmelagd karamellpudding. Oppskriften har jeg hatt i mange år, og jeg husker jeg så Wenche i God morgen Norge lagde den for første gang. En god klassiker.
Her er oppskriften:


1 boks Viking melk
2 dl kremfløte
2 ss sukker
1 vanlijestang
5 egg
2 dl sukker til glasering av formen.

Smelt 2 dl sukker i en brødform - vær forsiktig så det ikke blir brent og tålmodig for dette tar tid.

Kok opp Viking melk, kremfløte, sukker og vanlijestang splittet på langs. La det avkjøles. Pisk lett sammen eggene og tilsett i den avkjølte væsken. Sil blandingen i over i den glaserte formen.
La den stekei vannbad i 1 1/2 time på 120 grader.
Avkjøl over natten.
Når den skal serveres - vend den over på et avlangt fat.
Server gjerne med litt pisket krem.

Velbekomme

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits