Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Eplesnurrer

I dag på den store epledagen måtte jeg prøve noe nytt, og i dag ble det eplesnurrer. 

Jeg satte på filmen: "Fruen fra havet"  (Ibsen). Med pc`en på kjøkkenbordet satte igang med baking. To fluer i en smekk  :) 

Tok de med på forelesning til mine medstudenter, slik at jeg ikke spiser opp alle selv.

Her er oppskriften:

EPLESNURRER:

Ingredienser:

500 gram hvetemel

120 gram smør

125 gram sukker

50 gram gjær

1/4 ts. hornsalt

3 1/2 dl melk

Fyll:

3 epler

Rosiner

Sukker + kanel

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melken. Løs opp gjæren i den fingervarme væsken.

Bland sammen det tørre og bland det med væsken.

Lag deigen heve i ca. 45 min.



Mens deigen hever, skrell og del opp eplene i småbiter. Ta de så i en pose med litt sukker og kanel - og rist til bitene er dekket. 

Kjevle ut deigen til et rektangel og legg på eplebiter + rosiner. 



Rul den sammen og del opp passe snurrer. 



La eplesnurrene så etterheve i ca. 20 min. 

Stekes på 250 grader i 6-8 minutter. 

Velbekomme :)

3 kommentarer

Huset på landet

17.10.2012 kl.20:00

Mmmm... De så kjempegode ut! Oppskriften skal testes! Takk for at du deler...

Anitas skriverier

18.10.2012 kl.09:58

Huset på landet: Tusen takk :)

hestiaverden

18.10.2012 kl.10:30

Inspirasjon er viktig! Jeg tror det må bakes her i huset i dag. Riktignok ikke eplesnurrer, men kanelsnurrer er ikke så ille, det heller!

Ha en nydelig torsdag.

-klem-

Skriv en ny kommentar

hits