Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Svinekam à la Svein = rullekake med karamellsaus

 

Denne kaken slår garantert ann på kakebordet. Når den lages er det viktig at man er tålmodig når man lager karamellsausen. Det er min tidligere nabo Svein som har lært meg å lære lage karamellsausen og tro meg: han har vært oppgitt mange ganger. Jeg er ikke så tålmodig, men det har jeg måtte lære meg. I begynnelsen ble Svein min reddende engel mange ganger - for jeg stod der ofte med en fast klump med karamell snurret rundt sleiva og den ville ikke bli saus. Men følger du oppskriften og er tålmodig går det så bra. Sausen skal stå i kjøleskapet natten over før den brukes. 

RULLEKAKE:

3 egg

1 1/2 dl sukker

1 ts bakepulver

2 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver, vend det forsiktig inn slik at den forblir luftig.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-15 min.

Når den er ferdig vend den med en gang over på et bakepapir strødd med sukker  og rull sammen. 

Karamellsaus:

2 kopper sukker

1 kopp fløte

200 gram usaltet meieresmør

 

Smelt sukkeret mørk  brunt på lav varme - pass på så det ikke blir brent. Bruk treslev og aluminumskjele (ikke teflon eller jern)



Trekk kjelen vekk fra platen og tilsett kaldt smør. Rør kraftig slik at det blander seg med sukkeret.

Når smøret og sukkeret har blitt jevnt røres fløten inn. Du har fått en karamellsaus. Får du noen sukkerklumper er det bare å sile den.

 



Sett sausen i kjøleskapet natten over.

Fyll  rullekaken med krem - hel så sausen over like før servering.

Velbekomen !

 

 

 

 

6 kommentarer

Strikkeogheklelise

03.07.2012 kl.20:24

Helt herlig, elsker den kaken. :))))

Anitas skriverier

03.07.2012 kl.21:00

Strikkeogheklelise: Ja, den er så god :)

lineinspirasjon

04.07.2012 kl.04:10

Kaken ser fantastisk ut, og jeg er glad i karamellsaus. Men er nok ikke tålmodig nok til å greie å lage denne karamellsausen.

22.07.2012 kl.23:34

Har en matblogg : )

Ta gjærne turen innom, enda bedre; legg igjen en kommentar : ) ♥

- bakehobby.blogg.no

Berit

17.02.2013 kl.22:34

Lurer litt nå - du skriver at du ruller sammen rullekaken med en gang - ruller du den ut igjen for å fylle med krem?

Anitas skriverier

17.02.2013 kl.22:36

Berit: Ja - det gjør jeg - lar den bli kald før jeg tar på krem.

Skriv en ny kommentar

hits