Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PAELLA

Godt i sommervarmen

 

Ingredienser

1 gul løk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje

3 dl langkornet ris/ eller risotto ris
1 ts safran
6 dl hønsebuljong
1 ts salt
1 krm pepper
500 g reker eller scampi (det er brukt her)

To kyllingfileter eller kyllingklubber (gjerne også litt chorizo pølse i skiver om du har)

3 tomater (kan sløyfes)

1 sitron

Tilbehør:
brød og hvitløksaioli

Tilberedning

       1.   Skrell og hakk løk og hvitløk. Fres løken og risen i oljen i en panne. Rør inn safran, buljong, salt og pepper. Kok på svak varme under lokk i ca. 20 min.

      2. Skrell rekene. Skyll paprika og tomater, ben ut kyllingen og ta bort skinnet. Ta kjernen ut av paprikaen og skjær den, tomatene og kyllingen i biter.

3. Rens scampiene og varm de sammen med det hele til de blir rosa og møre

4. Bland grønnsakene og kyllingen i pannen og la det bli varmt.  

5. Legg på sitron skiver til slutt. 

PS! Nydelig med hvitvin eller ròsevin til. 

 

SMAKLIG MÅLTID !

Én kommentar

Gry

24.05.2012 kl.12:21

Takk for den Anita. Knabber denne oppskriften med meg og lager dette på hytta i helgen jeg :-)

Skriv en ny kommentar

hits